DSC_0137.jpg

Aktuellt:

Affärsokal ledig!

Intresserad av att driva någon form av affärsverksamhet i vackra Kåseberga, Ystads kommun - byn med över 700 000 besökare per år? Nu har ni chans att hyra vår fantastiska lokal! Användningsområdena kan vara många och lokalerna skulle kunna inrymma flera olika verksamheter. Hör av er till kasessons@outlook.com och beskriv er affärsidé så återkommer vi!

Kåsessons

Hos Kåsessons kan ni fika, äta lite lättare mat, köpa allt till fikakorgen eller utflykten, köpa diverse lokala delikatesser eller någon trevlig present!

Mat och bakverk görs av de bästa råvarorna på plats i eget kök. Vi har också fullständiga rättigheter med flera lokala ölsorter, snaps och vin.

Plocka ihop en liten presentlåda med lokala produkter t ex

Kåsessons egna fröknäcke, havrekex, fudge, mandelpepparkakor mmVilhelmsdals ostSoldattorpets ostOlika sorters lokala salamiYoghurtbollar och halloumi från Nablus mejeriGunnarshögs rapsolja, vinäger och olika hudvårdsprodukterKryddor från bl a ÖsterlenkryddorHaupts fina praliner med lakritsLarsvikens chipsMarmelader och bakverk från ConCoctVackra handstöpta ljus och ljuskronorHandsydda tomtar, änglar, Nils Holgersson eller fiskarpar

 

 

Meny

Vi har salladsbuffé, soppor, enklare rätter - alltid med lokala råvaror! Nytt för i år är att vi har en salladsbuffé där du själv väljer sallader som du antingen kan ta med hem eller äta på plats. Vi har gott bröd bakat på Ölandsvete och rågsurdeg. Vi brer gärna en smörgås till dig med valfritt pålägg t ex ost, salami, torkad kotlett och andra lokalproducerade pålägg.

Vi har fullständiga rättigheter; flera öl- och vinsorter att välja mellan, flera varianter av starksprit och givetvis flera mycket goda alkoholfria alternativ - en hel del lokalt producerat. 

Under pubkvällarna serverar vi mat. På menyn finns då t ex ost och charktallrik, lasagne på lokalt Anguskött eller vegetarisk med svartkål, ugnsrostad potatis och rotfrukter med delikatesser från närområdet såsom rökt kycklingfilé eller torkad kotlett. Har man tur kan det finnas kalvdans med hjortronsylt och grädde till efterrätt. 

Välkommen till en mysig miljö full av ljus och värme; och kanske en och annan sång!

 

Exempel på våra populära soppor, lagade på lokala råvaror efter säsongens utbud: Laxsoppa med saffran, Kåsebergasoppa, svartkålssoppa. Till soppan serveras vårt egenhändigt bakade bröd på Fornkorn och rågsurdeg!

Fikakorgar

Här finns allt till fikakorgen! Nytt för i år är att du kan plocka ihop din egen sallad från vår salladsbuffé, komplettera med bröd och kött, något gott till kaffet och valfri dryck. Vill du ha kaffe eller te i termos, korg och filt så fixar vi det! 

Kåsessons pub

I puben serveras öl och vin samt en del starkare varor; givetvis har vi även många alkoholfria alternativ. Vi har lokala produkter i sortimentet

Vi serverar enklare rätter där vi plockar fram det Nordiska kökets traditioner och en del nyheter. Vi använder säsongens råvaror från närområdet i första hand!

Vi väljer ut de bästa delikatesserna och råvarorna t ex använder vi Angus naturbeteskött till lasagner och andra kötträtter, i vår sommartallrik har vi torkad kotlett från Bondens Bästa, rökt kyckling från Fridshill, spickeskinka från Olinge utegris, grönsakerna kommer i första hand från Kåsebergaodlingen och vi har många delikatesser från producenter i närområdet t ex Österlenkryddor, Pettersborg, Gunnarshög, Fornkorn m fl.

 

Konstnärer hos Kåsessons

Hos Kåsessons kan ni se och köpa tavlor av konstnärerna:

Sharon McAllister

Sara Rosengren

Kjell Jacobsson

Margaretha Ohlsson

 

 

 

 

 

Fikakorg beskuren.jpg

Hos oss kan du äta i vår mysiga miljö eller ta med dig mat från vår salladsbuffé, smörgås eller en god kaka. Vi fixar hela fikakorgen!

Kåsebergavandringen blev väldigt populär och vi kommer att genomföra återkommande vandringar med sopplunch. När det sedan blir varmare tar vi med picknick-korgen ut i det gröna! 

Vi kommer att anordna berättarkvällar, visaftnar mm. Alla förslag mottages!

Vi har olika utställare i cafèet/restaurangen med konstverk till försäljning.

 - håll utkik här eller på vår Facebook-sida så får ni uppdateringar om vad som händer hos Kåsessons!

 

 

Här kan du köpa vår picknickkorg och fylla den med det du själv vill ha.
Julprodukter.jpg

Kåsessons Café & Lanthandel

satsar på Nordiska delikatesser från de främsta mathantverkarna i Norden!

 

Kåsessons Café & Lanthandel satsar på Nordiska delikatesser från de främsta mathantverkarna i Norden! Leverantörer väljs med stor omsorg och i nära samarbete med leverantörer utvecklas produkter med god kvalitet. Vi kommer att ha försäljning av produkter, sätta ihop presentförpackningar och anordna provsmakningar mm. Vi använder också dessa produkter i vårt café.

Caféet erbjuder fika med goda smörgåsar och delikatesser från Nordiska köket. Fika hos oss i en avkopplande miljö eller köp en fikakorg att ta med på utflykt i Kåsebergas vackra omgivningar! Under vinterhalvåret serveras sopplunch med nybakat bröd på söndagar. Vi anordnar provsmakningar, hantverkskvällar mm. I Kåsessons Café & Lanthandel kan ni också köpa Nordiska delikatesser från de främsta mathantverkarna i Norden.

 

Telefon

070-522 43 39

Plats

Ales Väg 26, Kåseberga (klicka för vägbeskrivning)

Mail

Direkt: maria.akesson@outlook.com

ÖPPETTider

T o m 19 aug

dagligen 11.30 - 16.00

Pub med matservering 6 och 9 aug 18.00 - 23.00

Jazzfrukost 5 aug efter konser på Ales stenar

Kontakta oss för bokning av sällskap.

Evenemang och öppettider uppdateras på vår Facebooksida

Sällskap som vill komma utanför ordinarie öppettider är välkomna att ringa:           0705-224 339

 

 

Sociala medier

Om oss

1930 byggde min farmor och farfar (Per och Magnhild Åkesson) huset där vi nu driver Kåsessons Café & Lanthandel. De drev lanthandel och taxiverksamhet här, men de dåliga tiderna på 30-talet tvingade dem att lämna Kåseberga. Här i huset har det drivits både lanthandel och restaurang under årens lopp. Vid årsskiftet 2015 fick jag möjlighet att köpa huset och ska driva café och butik med Nordiska livsmedel.

Under många år har jag bott i Mälardalen där jag drivit företag med utbildning och utveckling inom livsmedelsområdet, bl a har jag haft utbildningar för småskaliga livsmedelsproducenter inom kvalitet, hygien, förpackningar, functional food mm. Men det har funnits en längtan till mina rötter och till att få arbeta praktiskt med mat.

Min längtan har nu förverkligats och i påsk sätter vi igång Kåsessons Café & Lanthandel. Vi börjar i liten skala med soppservering och café med smörgåsar och en och annan bulle eller kaka. Till sommaren drar verksamheten igång på allvar med livsmedelsprodukter och försäljning av mathantverk från Norden samtidigt som man kan komma till en mysig miljö och ta en fika, eller varför inte köpa en fikakorg och ta med upp på Ales stenar.

Vi hälsar er alla varmt välkomna!

Maria Åkesson med sönerna August och Hugo samt dottern Clara